Fitnessartikelen van de week – 18-06-2018

fitnessartikelen van de week

Elke week publiceer ik hier op Strongville.nl de meest opzienbarende, leerzame, mind-blowing, verhelderende, frisse fitnessartikelen die ik deze week op internet gespot heb.

Week 24 stond in het teken van:

7 Effective Ways To Make Time For Exercise and Nutrition – Precisionnutrition.com

“Maar ik heb geen tijd om…” is wat mij betreft de grootste (sorry) lulsmoes om niet aan je gezondheid te werken. We hebben allemaal 24 uur en je hebt gewoon andere prioriteiten. Mocht je het niet met me eens zijn, dan is er dit handige artikel waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe je het beste er tijd voor kunt maken.

Good Form vs. Bad Form: What You Don’t Know – Charles Staley

Wat is nu precies een slechte vorm? En wat een goede? Dat dit nog niet zo makkelijk te bepalen is, wordt uitgelegd in dit uitgebreide artikel van Staley.

Not Dangerous! 4 Falsely Accused Exercises – Nick Tumminello

Je zult ongetwijfeld wel eens een gymbro of een trainer hebben gehoord die één van deze oefeningen bestempelde als gevaarlijk. Vanaf heden kun je het argument teruggeven dat dezes oefeningen helemaal niet zo erg als in de wandelgangen wordt beweerd.

Tuning Tension: Gettin The Most From Your Muscle – Noah Harrison

Interessante kijk op het aanspannen van bepaalde spieren om meer en beter te kunnen liften.

Why Are We Drowning In The Western Diet – Shane Trotter, Breakingmuscle.com

Een aantal goede punten over ongezond eten en waarom we – net als bij het roken van sigaretten – weten dat ongezonde gewoontes slecht zijn, maar waarom we het toch blijven doen.

5 Step Plan to Eliminate Knee Pain and Get Back to Squatting and Weight Lifting – Dan Pope

Iedere bro die eens kniepijn heeft gehad (lees: te veel mensen) weet hoe irritant het is als je je been moet zien verschrompelen omdat je niet meer goed je quads kunt trainen. Dit artikel geeft je een beter inkijk in goed herstel.

50 Best Ab Rollouts You’ve Never Done – Joel Seedman

Dat lees je goed, 50 (!) variaties op één van de meest pittige buikspieroefeningen die er bestaat. Tja, wie anders dan Seedman met zijn gekke fratsen.

3 Nutrition Roadblocks and How To Overcome – Erica Suter

Omdat diëten in theorie altijd makkelijker is dan in de praktijk.